Dagbesteding Groep

 

Op De Zorgsportschool bieden we een sportief dagprogramma in groepsverband aan. Ons programma is ontworpen om een actieve en positieve gemeenschap te bevorderen, waar deelnemers samen sporten en plezier hebben. Of het nu gaat om groepsfitness, teambuildingactiviteiten of sportieve evenementen, onze diensten creëren een gestructureerde inclusieve omgeving waarin deelnemers hun fysieke gezondheid kunnen verbeteren, sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen en een gevoel van gemeenschap kunnen ervaren. Ontdek de voordelen van onze sportief dagbestedingsprogramma, waar gezelligheid, beweging en samenzijn samenkomen.

 

Dagbesteding individueel

 

Voor sommige jeugdigen is het volgen van een dagprogramma in groepsverband te uitdagend. In zulke gevallen is het essentieel om terug te gaan naar de basis en van daaruit te evalueren wat nog wel haalbaar is. De Zorgsportschool is in staat om op maat gemaakte dagprogramma’s te ontwikkelen voor jeugdigen die het moeilijk vinden om in een groepsomgeving te functioneren. Een van de initiële doelen van deze trajecten is om geleidelijk aan de deelname aan een groepsprogramma mogelijk te maken. Dit kan zowel binnen de Zorgsportschool zijn als betekenen dat we je voorbereiden om weer terug te gaan naar school.

Emotieregulatie voor jongeren

 

Bij De Zorgsportschool begrijpen we dat iedereen weleens te maken kan hebben met een overschot aan emoties, die moeilijk te reguleren zijn. Daarom hebben we een unieke aanpak ontwikkeld om emotieregulatie te bevorderen, speciaal gericht op jongeren en jongvolwassenen. Ontdek hoe sport niet alleen een activiteit is, maar ook een krachtige uitlaatklep voor het beheersen van emoties en het creëren van een positieve mindset.

Positieve vibes door beweging

Sport is meer dan alleen fysieke activiteit – het is een ontsnapping naar positieve energie en goede vibes. Onze sportactiviteiten zijn ontworpen om endorfines vrij te maken, die niet alleen zorgen voor een natuurlijke feel-good sensatie, maar ook stress verminderen en de stemming verbeteren.

Ontdek jouw sportieve passie

Bij De Zorgsportschool geloven we dat er voor elk individu een perfecte sport is. Of je nu de voorkeur geeft aan teamsporten, individuele uitdagingen, of juist iets creatiefs zoals dans, we bieden een scala aan opties zodat jij jouw sportieve passie kunt ontdekken. Het gaat niet alleen om beweging; het gaat om plezier hebben terwijl je beweegt.

Cool community-gevoel

Bij De Zorgsportschool gaan we verder dan alleen sporten. We creëren een cool
gemeenschapsgevoel waar jongeren worden aangemoedigd om zichzelf te zijn, successen te vieren en met elkaar te groeien. Het is niet alleen een team; het is een community die je ondersteunt terwijl je de uitdagingen van het leven aangaat.

 

Ambulante begeleiding

De Zorgsportschool gebruikt sport om een vertrouwensband met de jeugdige te creëren. Vanuit deze vertrouwde en positieve relatie wordt de hulpvraag van de jongere in kaart gebracht.

De Zorgsportschool is geschikt voor jongeren die risico lopen om vast te lopen op verschillende terreinen van hun leven, zoals thuis, op school, op het werk en in hun vrijetijdsbesteding. Voorbeelden hiervan zijn onder andere problemen thuis, schooluitval, werk gerelateerde kwesties, en het ontbreken van een gezonde invulling van vrije tijd.

De redenen voor het vastlopen van jongeren zijn vaak ingewikkeld. Ze kunnen persoonlijk vastlopen door gevoelens van angst of depressie, waar diverse oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Een complexe gezinssituatie, zoals een ouderlijke scheiding, kan ook bijdragen aan het vastlopen, net als problemen met verslaving. Vaak spelen verschillende factoren samen een rol bij het uitvallen van een jongere.

Tijdens een individueel (ambulant) traject van De Zorgsportschool spenderen de jongerencoach en deelnemer een aantal uur per week samen, waarin aan persoonlijke doelen kan worden gewerkt.

Een jongere kan deelnemen aan het programma na doorverwijzing door de gemeente, GI of huisarts volgens de Jeugdwet/WMO of met een WLZ indicatie.